Maak kennis met je ongeboren kindje

Maak direct een afspraak voor een echo

Wanneer kun je het beste langskomen?

2D-echo

Dit zijn de bekende zwart-wit beelden waarop je een doorsnede van je kindje ziet. Voor een 2D-echo kun je het beste tussen de 12 en 24 weken komen, omdat je kindje dan volop beweegt en ook nog volledig in beeld te brengen is. 

 

3D/4D-echo

De beste periode om een 3D/4D-echo te laten maken, is tussen de 24 en 32 weken. In deze periode krijgt de baby meer volume waardoor je mooiere beelden ziet. Ligt de placenta tegen de buikwand aan dan adviseren we je te kiezen voor een termijn tussen de 24 en de 26 weken. De kans om je kindje goed te zien, is dan groter omdat er nog voldoende ruimte is tussen de placenta en de baby.

Bij Echopraktijk Voorne-Putten in Hellevoetsluis maken we gebruik van zowel 2D- als van de nieuwste 3D- en 4D-echotechniek. Een realistischer beeld van je ongeboren kindje krijg je niet. De moderne echografie biedt de kans om even heel dichtbij je kindje te komen. Een moment om nooit te vergeten. En wil je weten of je kindje een jongetje of een meisje wordt? Bij ons kun je ook terecht voor een geslachtsbepaling.

De kwaliteit van een 3D- en 4D pretecho

Bij Echopraktijk Voorne-Putten gebruiken we HD Live. Dit is de meest geavanceerde echoscopische techniek voor het maken van 3D- en 4D-beelden. De methode geeft een verbazingwekkend realistische weergave van je kindje in je buik. Ondanks de haarscherpe beelden, is de kwaliteit van de echo’s afhankelijk van meerdere factoren:

1

  • De beweeglijkheid en ligging van het kindje

  • De hoeveelheid vruchtwater. Hoe meer vruchtwater, hoe beter

  • De ligging van de placenta

  • De Zwangerschapsduur

  • Het postuur van de moeder. Een hoger BMI (meer lichaamsvet) kan het maken van mooie beelden vermoeilijken. Bij overgewicht raden wij geen vroege 3/4D pretecho

Komen we tijdens het maken van de echo erachter dat de baby niet gunstig ligt voor een optimaal beeld? Dan mag je kosteloos terugkomen voor een nieuwe echo.

Wij stellen geen medische diagnoses bij het maken van de pretecho. 

Een pretecho inplannen

Geslachtsbepaling 

Voor de geslachtsbepaling van je kindje zijn we afhankelijk van een goede ligging en goed zicht. Hou daarom rekening met het volgende:

 

- Het geslacht kan te zien zijn vanaf 15+ weken bij een normaal/ slank postuur

 

Geslachtsbepaling wordt altijd met 99,9% zekerheid verteld. Indien het de eerste keer niet lukt vanwege de ontwikkeling (termijn) of door de ligging en medewerking van het kindje, dan mag je uiteraard nog een keer gratis terugkomen, mits je minimaal 15+ zwanger bent bij normaal/slank postuur.

Logo telefoon

Ben je benieuwd naar het geslacht van je baby? Waar wacht je nog op, plan direct een afspraak in!

Contact